Skip to Content Contact Us
מה ההבדל בין טיובת (שפופרת) זכוכית CO2 לטיובת מתכת RF?

מה ההבדל בין טיובת (שפופרת) זכוכית CO2 לטיובת מתכת RF?

אחד הפרמטרים החשובים שיש לקחת בחשבון בתהליך בחירת מכונת חריטה וחיתוך מסוג לייזר CO2, הוא באיזה סוג טיובת לייזר לבחור –  טיובת (שפורפרת) לייזר RF מתכת או טיובת לייזר זכוכית. נסביר תחילה את ההבדל בין שני הסוגים.

מהי טיובת לייזר RF מתכתי?

אנשים רבים עשויים לחשוב כי המשמעות היא שהלייזר חותך מתכות!  ובכן, אם ציפיתם שזה יחתוך מתכת, תתאכזבו. טיובת לייזר RF מתכת משמעותה שהתא עשוי מתכת. תערובת הגז הסגורה בפנים היא עדיין גז CO2. מקור לייזר מסוג CO2 משמש בדרך כלל לעיבוד חומרים שאינם מתכת. עם זאת, לטיובת הלייזר מסוג RF יתרונות רבים בהשוואה לטיובה מזכוכית.

מהי טיובת לייזר מזכוכית?

טיובת (שפורפרת) לייזר זכוכית, כשמה כן היא. גז ה- CO2 כלוא בתוך שפורפרת זכוכית. טיובה כזאת מחייבת קירור על ידי מים על מנת לשמור עליה לאורך זמן. על כן, מכונות בהן מותקנת טיובה זכוכית יצוידו תמיד בצ'ילר (מצנן) פנימי או חיצוני.

4 יתרונות של טיובת לייזר RF מתכת בהשוואה לטיובה זכוכית

  • ראשית, לטיובת הלייזר RF מתכת קרן דקה מאוד בהשוואה לזאת שבטיובת לייזר מזכוכית. קוטר האלומה האופייני של לייזר RF הוא 0.2 מ"מ, לאחר מיקוד, הוא יכול להיות 0.02 מ"מ ואילו קוטר האלומה של לייזר הזכוכית הוא 0.6 מ"מ, 0.04 מ"מ לאחר מיקוד. קרן דקה פירושה איכות חריטה טובה יותר. לדוגמא, ניתן לקבל רזולוציה גבוהה יותר עבור חריטת תמונות. כמו כן, תפר החיתוך דק יותר בעת החיתוך, נראה טוב יותר והפחת קטן יותר.
  •  שנית, טיובת הלייזר RF המתכתי היא מהירה הרבה יותר. אם מהירות המכונה לא קריטית ללקוח, ניתן לעבוד עם טיובת לייזר זכוכית. עם זאת כאשר מחפשים מכונה שתעבוד במהירות מעל 1200 מ"מ/שנייה ובתפוקות גבוהות, מכונת לייזר שמותקנת בה טיובת הלייזר מזכוכית לא תיתן תשובה טובה. אם תנסו לעבוד במכונה כזאת במהירות גבוהה תגלו שרוב פרטי החריטה יתפספסו. המהירות המרבית של רוב מכונות הלייזר בעלות טיובת זכוכית היא בדרך כלל 300 מ"מ לשנייה. מכונות מתוצרת חברת גרבוגרף המצוידות בטיובת לייזר RF מתכת מגיעות למהירות של 2540 מ"מ לשניה.
  • שלישית, טיובת הלייזר RF היא בעלת תוחלת חיים ארוכה יותר מטיובת זכוכית. אורך החיים של טיובת זכוכית, באיכות גבוהה, יכול לנוע סביב 10,000 שעות. בעוד שטיובה מסוג RF המותקנת במכונות מתוצרת גרבוגרף הן בעלות אורך חיים של 60,000 שעות. 
  • לבסוף, העיצוב של טיובת לייזר RF מתכתי הוא קומפקטי, עמיד ומכיל קירור אוויר משולב. הוא פחות רגיש לטלטלות ושבר במהלך ההובלה. כמו כן, אין צורך לצרף צ'ילר למכונה.
  • אם כך, נשאלת השאלה מדוע אין בשוק הרבה מכונות לייזר שמותקנת בהם טיובה RF מתכתי? אם יש לה כל כך הרבה יתרונות בהשוואה לטיובה זכוכית, מדוע מכונות אלה פחות פופולריות? ובכן, יש חסרון לטיובת לייזר RF והוא המחיר הגבוה, במיוחד עבור צינור טיובת לייזר RF בעלת הספק גבוה. מחיר מכונת לייזר בעלת טיובת לייזר RF מתכתי יקר הרבה יותר ממכונת לייזר שמותקן בה טיובת זכוכית.
  • עם זאת, אם אתם מחפשים מכונת לייזר מהירה, איכותית, עמידה לאורך שנים רבות ושעלויות התחזוקה שלה נמוכות – מכונת הלייזר עם טיובת RF מתכתי היא המכונה המתאימה לכם

צרו קשר עם המומחים של גרבוגרף להתאמת המכונה עבורכם.

עוד כתבות קשורות

לכל הכתבות
Back top top